بهترین روش غنی سازی کاه

همانطور که در  مقالات قبل اشاره کردیم برای پرور گوسفندان و چاق کردن آن باید به صورت مرتب و منظم مواد غذایی را به آنها بدهید. دانه جو، تفاله و ملاس چقندر، کنجاله سویا جز مواد غذایی گوسفندان هستند اما در این بین کاه یکی از ارزانترین مواد غذایی دام است که همه دامداران از آن استفاده می کنند. اما هضم کاه به تنهایی باعث کم اشتهایی گوسفندان می شود و البته کاه هم ارزش غذایی پایین تری دارد و به همین دلیل در روند رشد گوسفند سرعت پایین می آید اما با غنی سازی کاه مشکل حل می شود.

مراحل آموزش غنی سازی کاه

برای اینکه ارزش غذایی کاه بیشتر شود باید شما غنی سازی کاه را انجام دهید که به آن اضافه کردن کودهای شیمیایی اوره به کاه گفته می شود.

  1. ساخت سیلو
  2. آماده سازی و جمع آوری کاه
  3. اضافه کردن محلول و ترکیب کاه، کود اوره و آب
  4. تهیه سیلو

همانطور که گفتیم مرحله اول ساخت سیلو است. سیلو به انباری برای جمع آوری کاه گفته می شود که می تواند به سه روش کندن گودال، ساخت چهار دیواری و پوشاندن کامل کاه با پلاستیک انجام شود.

مرحله اضافه کردن محلول

پس از اینکه شما سیلو را درست کردید و کاه را در آن جمع آوری کردید شما باید مرحله اضافه کردن محلول را انجام دهید البته این نکته را یادآور باشیم که اگر اندازه های کاه کافی نیست آنرا به اندازه ده سانتی متری برسانید. پس از آن به ترتیب برای هر صد کیلوگرم کاه پنج کیلوگرم اوره را مخلوط کرده و آنرا داخل صد کیلوگرم آب قاطی کنید. برای خوش خوراکی می توانید نمک، آهک و ملاس را اضافه کنید که به مقدار زیر است.

  • ملاس دو یا پنج کیلوگرم
  • ۲ کیلو گرم آهک و دو کیلوگرم نمک

مرحله آخر برداشت کاه

در مرحله آخر که کاه را مخلوط کرده اید کار لایه لایه کردن آن را انجام می دهید و کافیست روی آنرا به صورت کامل پلاستیک بندازید و کاهگل و گچ را روی پلاستیک بچسبانید و در طول دوره زیر برداشت کاه انجام می شود.

  1. یک هفته در هوای گرم
  2. دو هفته در هوای معتدل
  3. سه هفته در هوای سرد


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *