پروار گوساله و گاوزنده

پروار گوساله زنده وگاوزنده

روش های پرواربندی گاو و گوساله در پرواربندی به منظور تولید گوشت گاوعوامل مختلفی موثرند که مهمترین آن ها عبارتند از: ۱ـ نوع گاو: گاو های گوشتی، گاوهای شیری حذفی و گاوهای دوکاره. گوساله گوشتی گوساله گوشتی ۲ـ سن کشتار: رشد و نمو گاو و گوساله به مقدار زیادی بستگی به کیفیت ومیزان تغذیه دارد .دامها بر حسب نژاد ،نحوه پرورش و مرحله تولید در سنین مختلفی بشرح زیر پروار شده و به بازار فرستاده می شوند. الف ــ سن ۳ تا ۵ ماهگی برای گوساله های شیری ( شیر خوار) ب ــ سن ۸ تا ۱۲ ماهگی برای گوساله های نر جوانی که بلا فاصله بعد از شیر گرفتن پروار می شوند. ج ــ سن ۲۴ تا ۳۰ ماهگی برای گوساله هایی که ابتدا خوب تغذیه شده اند و در زمستان از کیفیت تغذیه آنها کاسته شده است. د ــ سن ۳ تا ۴ سالگی برای گاوهایی که در مراتع تغذیه می شود. ه ــ دامهای خذفی که به وسیله ماده گاوهای جوانتر جانشین می شوند. ۳ ــ نقش دامپرور: با توجه به مسائل فنی در امر پرواربندی و برای گرفتن نتیجه بهتر باید افرادی که به اینکار اشتغال دارند دارای تخصص یا اطلاعات و تجربه کافی باشند پرواربندی گوساله های شیر خوار گوساله های جوانی هستند که درسنین ۳ تا ۵ ماهگی به وزن ۲۵۰ ــ ۱۲۰ کیلو گرمی می رسند و لاشه ای به وزن ۷۵ تا ۱۵۰ کیلو گرم تولید می کنند. این گوساله ها فقط با شیر طبیعی یا شیر جانشین شونده تغذیه شده و هدف از این روش عبارت است از: الف ــ از تغییر شکل و تغییر فعالیت دستگاه گوارش دام شیر خوار و تبدیل آن به دستگاهگوارش دام بالغ جلو گیری شود.در نتیجه این امر از افزایش وزن دستگاه گوارش جلو گیری شده و لاشه ای با راندمان وزن بیشتر (۶۵ـ ۶۰درصد بازدهی گوشت) به دست می آید. ب ــ کم بودن آهن شیر باعث تولید گوشت سفید و نیزچربی زیادآن ( شیر) باعث افزایش چربی بین عضلانی می شود که گوشت را لذیذ می کند. پرواربندی این گوساله به دو روش صورت می گیرد.گروهی گوساله های نوزاد را تا مدتی با شیر طبیعی و سپس شیر جانشین شونده را به تدریج جایگزین آن می کنند. گروهی دیگر از ابتداگوساله ها با شیر جانشین شونده تغذیه می کنند. برای سهولت کار بهتر است از گوساله های هم سن در سالن های مخصوص پرورش استفاده کنند این گوساله ها ممکن است از نژادهای مختلف بوده ولی بیشتر آنها را گوساله های نر نژاد شیری تشکیل می دهند. متاسفانه در بعضی از دامداری ها پرورش آین قبیل گوساله در شریط بهداشتی صورت نگرفته که در این حالت دامدار ناچار به استفاده غیر اصولی از انتخاب آنتی بیوتیک ها بوده و همچنین در پاره ای از موارد در امر رشد از هورمون های رشد(آنابولیزان ها)استفاده می کنندکه این امر سبب تجمع این مواددر گوشت حیوان شده که احتمالا” خطراتی برای مصرف کننده در برخواهد داشت. پرواربندی گوساله های نر جوان در جایگاه این دسته شامل گوساله های نر جوان پیشرس بوده و مشخصات آنها بشرح خلاصه می شوند: الف ــ بیشتر این دامها را گوساله های نر جوان تشکیل داده و بندرت در بین آنها گوساله ما دیده می شود. ب ــ به علت تغذیه مواد مواد متراکم از رشد بسیار سریع و فراوان بر خوردارهستند. ج ــ خیلی زود ( حدوداً بین ۹ تا ۱۸ ماهگی به طور متوسط یک سالگی ) آماده کشتار می شوند. در سن کشتار وزن گوساله ۳۰۰ الی ۴۵۰ کیلوگرم می باشند. پرواربندی گاو در مرتع و جایگاه در این روش پرواربندی گوساله های جوان و تلیسه ها در سن ۲ تا ۳ سالگی روانه کشتارگاه می شوند. روش کار بدین صورت یوده است که گوساله ها ار بدو تولد مستقیماً از پستان مادر شیر خورده و تمام شیر مادر صرف تغذیه نوزاد می گردد. در شروع فصل زمستان گوساله در جایگاه از تغذیه بهتری بر خوردار شده و به اضافی وزنی حدود ۴۰۰ ـ ۳۰۰ گرم در روز می رسد. در بهار دوم با چرادر مراتع به اضافی وزنی حدود ۷۰۰ـ ۶۰۰ گرم در روز می رسد. با شروع دومین پاییز در سن ۱۶تا ۱۸ ماهگی روانه کشتارگاه می شود. ولی تعدادی از دامپروان با اجرای یک برنامه تغذیه فشرده در دومین زمستان دام های لاغر را پروار نموده ودر سن ۳۰ـ ۲۴ ماهگی به وزن زنده ۷۰۰ تا ۶۰۰ کیلوگرم روانه کشتارگاه می کنند. پخش گوشت تازه گوساله و گوسفند Author: beff1 جولای 16, 2016 0 Comments پخش گوشت تازه گوساله و گوسفند پخش عمده گوشت گوساله و گوسفند غذای سالم =انسان سالم دامداری ممتاز تک شاخ با افتخار تامین گوشت سالم و تازه را رسالت خود میداند و با پرورش انواع گوسفند و گوساله… ادامه مطلب لاشه گوساله و گوسفند پخش عمده گوشت, پخش عمده گوشت قرمز, فروش عمده گوشت گوسفندی, فروش گوشت گوساله, فروش گوشت گوسفندی, قیمت گوشت تازه, قیمت گوشت درتهران, قیمت گوشت قرمز, قیمت گوشت قرمز در تهران, قیمت گوشت گرم در تهران, قیمت گوشت گرم گوسفندی, قیمت گوشت گوساله در تهران, قیمت گوشت گوساله گرم, قیمت مغز ران گوساله, کشتارگاه, کشتارگاه تهران, گوشت قرمز, گوشت گرم وتازه, مرکز پخش گوشت قرمز, مرکز عرضه گوشت قرمز, مرکز فروش گوشت قرمز ادامه مطلب پرواربندي گوساله, پرورش و نگهداری گوساله گوشتی(پروار بندی), گوساله آماده پروار 70 تا 150کیلو, گوساله پرواری پرواربندي گوساله, پرواربندی, پرواربندی گوساله, پرواربندی گوساله شیر خوار, پرواربندی گوساله و گوسفند, خرید گوساله, خرید گوساله پرواری, خرید گوساله سی اف, خرید گوساله شیرخوار, خرید گوساله هلشتاین, خرید و فروش دام, خریدگوساله, خریدگوساله گوشتی, روش صحیح پرواربندی, فروش گوساله, فروش گوساله پرواری, فروش گوساله شیرخوار, فروش گوساله گوشتی, فروش گوساله گوشتی نزدیک تهران, فروش گوشت گوساله, فروش گوشت گوساله ایرانی, فروش گوشت گوسفند, فروش لاشه گوساله, فروش لاشه گوساله و گوسفند, فروش لاشه گوسفند, قیمت انواع گوساله و گاو, قیمت گوساله پرواری, قیمت گوساله گوشتی, قیمت گوساله هلشتاین, کشتار شده در کشتارگاه, کشتار گاه صنعتی, گوساله, گوساله پرواری, گوساله کشتاری, گوساله گوشتی, گوساله نر, گوساله هلشتاین, گوساله هلشتاین گوشتی, گوشت ارزان, گوشت گوسفند, گوشتی(پروار بندی) خرید گوساله, لاشه گوساله, لاشه گوسفند, لاشه گوسفندی, لاشه گوشت