اصول پرورش گاوهای گوشتی

پرورش گاوهای گوشتی در مراتع باعث افزایش وزن گاو و تغییر در لاشه گاو می شود. به نوعی کیفیت گوشت گاوهای پرورش یافته در مراتع مرغوب تر است. البته این نوع گاوهای پرورشی که جزو نژادهای گوشتی چون نژاد آنگولس و سیمنتال به مرور زمان با افزایش وزن مواجه می شوند و برای کشورهایی مناسب است که علفزارهای طبیعی بیشتری دارند.

مشهورترین نژادهای گاوهای گوشتی در جهان نژادهای هرفورد، براهما، برانگوس، شورت هورن، آنگوس، گالووي، ليموزين و سيمنتال می باشند.

گاوهای گوشتی تنها مقدار شیر کافی برای تغذیه گوساله خود دارند. فصل زایش گاوهای پرورشی در مراتع اوایل بهار است که تا آخر تابستان گوساله از شیر مادر خود تغذیه می کند و در اوایل پاییز از شیر گرفته می شود و با نبود مراتع به آن علوفه خشک می دهند. وزن گوساله ها در زمستان کم می شود اما با فرا رسیدن بهار اخته می شود تا در زمستان های آینده با افزایش وزن مواجه شوند.

گوساله های پرورشی سه یا چهار ساله برای فروش به وزن ۷۰۰ تا ۹۰۰ کیلوگرم خواهند رسید.

کیفیت گوشت گاوهای پرورشی در مراتع

  1. منبع اصلی غذایی شان علوفه است
  2. کمترین استخوان و بیشترین گوشت را دارند.
  3. بهترین گوشت برای طبخ کردن دارند.
  4. گوشت مرغوب گاوهای مراتع اغلب نرم و آبدار بوده و پررنگ است

گاوهایی با گوشت نامرغوب

  1. پس از ذبح گوشت کمتری دارند.
  2. گوشت ترد نیست و به سختی طبخ می شود.
  3. سود کلانی حاصل دامدار نمی شود.

فرشاد ذوقی

کار من دامداری است گهگاهی هم مطلبی درباره گوسفندان مینویسم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *