بسته بندی و نگهداری از گوشت

بسته بندی و نگهداری از گوشت

نحوه تشخیص سلامت گوشت

برای تشخیص سلامت گوشت باید ابتدا ویژگی های هر گوشت را بشناسیم.

گوشت دام های بسیار جوان چربی کمتری نسبت به دیگر گوشت ها دارد. این گوشت خیلی زود پخته شده و پس از پخت ریش ریش نمی شود.

گوشت دام جوان ترد، نرم و آبدار است. رنگ این گوشت صورتی کمرنگ بوده و رنگ چربی آن سفید است. استخوان این گوشت باید رنگی مایل به صورتی داشته باشد.

رنگ گوشت دامهای مسن تر قرمز پررنگ یا تیره بوده و چربی آن زرد رنگ است. استخوان این گوشت ها به رنگ زرد مایل به خاکستری است. این گوشت ها پرچرب و دیرپز بوده و پس از پخت ریش ریش می شود.  استخوان دام های مسن حاوی مواد مغذی بسیار زیادی است که برای بدن ما بسیار مفید میباشند.

به طور کی بخش های چرب گوشت زودتر می پزد اما بخش های بدون چربی گوشت دیرپزتر است.

نحوه نگهداری از گوشت

گوشت همواره یکی از مهمترین و مفیدترین مواد غذایی در سراسر جهان بوده است که سهم بسیار مهمی در سبد غذایی خانوارها دارد. این ماده غذایی با ارزش حاوی درصد بالایی از پروتئین های منحصر به فرد است که برای سلامت بدن ما بسیار ضروری هستند.

گوشت گوسفند مهمترین و محبوب ترین گوشت در کشور ماست که مردم برای تهیه آن یا به قصابی ها مراجعه میکنند و یا شخصا اقدام به خرید گوسفند زنده و ذبح آن مینمایند.

اغلب افراد میزان گوشت لازم برای چند ماه خود را یکجا خرید میکنند. این میزان از گوشت که برای تامین نیاز چند ماهه خانواده تهیه می شود باید به صورت صحیح بسته بندی و نگهداری شود. اگر شما هم عادت دارید گوشت چند ماه خود را یک جا تهیه کنید باید با نحوه صحیح بسیته بندی و نگهداری از گوشت آشنا شوید. با ما همراه باشید.

منجمد کردن گوشت

منجمد کردن گوشت بهترین و رایج ترین روش برای نگهداری طولانی مدت گوشت است. پس از انجماد گوشت ممکن است مقداری از مواد مغذی موجود در گوشت مانند املاح، پروتئین ها و ویتامین های محلول در آب آن از بین برود اما بیشتر خواص گوشت مانند طعم، بو، بافت و ارزش غذایی آن حفظ خواهد شد.

نحوه صحیح بسته بندی گوشت

پس از اطمینان از سلامت گوشت و خرید آن باید برای بسته بندی آن اقدام کرد.

وقتی گوشت خریداری شده را خرد و بسته بندی کردید باید سریعا آن را در یخچال یا فریزر خود قرار دهید و اگر میخواهید گوشت مورد نظر را تا دو روز آینده مصرف کنید کافی است گوشت را در کیسه های پلاستیکی مناسب بسته بندی کرده و در یخچال (دمای زیر۲ درجه سانتیگراد) قرار دهید.

اگر برای بسته بندی گوشت از کاغذهای مومی یا کیسه هایی از جنس فویل آلومنیومی استفاده میکنید میتوانید گوشت را تا ۴ روز در یخچال (دمای زیر ۲ درجه سانتیگراد) نگهداری کنید.

بسته بندی گوشت باید کاملا گوشت را بپوشاند تا هم رطوبت آن حفظ شود و هم مانع از نفوذ آلودگی و بوی گوشت به فضای درونی یخچال شود.

نگهداری از گوشت برای مدت طولانی

اگر میخواهید گوشت را برای مدت طولانی تر نگهداری نمایید باید بسته های گوشت را به فریزر و در دمایی زیر ۱۷ درجه سانتیگراد منتقل نمایید.

برای این کار باید گوشت را جوری بسته بندی که کاملا غیر قابل نفوذ باشد و دچار فریزر سوختگی (خشک شدن بیش از حد گوشت) نشود. در غیر این صورت هوا به درون بسته بندی نفوذ کرده و رطوبت گوشت از بین میرود که موجب بد طعم شدن آن خواهد شد.

گوشت را پس از بسته بندی در معرض اکسیژن و نور قرار ندهید زیرا موجب اکسید شدن چربی و بد طعم و خراب شدن گوشت خواهد شد. برای پیشگیری از این مساله توصیه می شود چربی گوشت را از آن جدا کرده و سپس آن را بسته بندی کنید.

نکات مهم

  1. هر بسته بندی باید حاوی گوشت مورد نیاز یک یا دو وعده شما باشد زیرا آب شدن و فریز کردن چند باره گوشت موجب خراب شدن آن خواهد شد.
  2. اگر گوشتی که میخواهید بسته بندی کنید حاوی ادویه و نمک باشد باید حتما آن را به شکل وکیوم فریز کنید.
  3. برای نگهداری باقی مانده غذاهای حاوی گوشت باید سریعا آنها در ظرف های کوچک و کم عمق ریخته و به یخچال یا فریزر منتقل کنید.
  4. هر چند وقت یک بار باید از سالم بودن فریزر مطمئن شوید. برای این کار میتوانید یک دماسنج را (که دمای آن روی صفر درجه باشد) داخل فریزر گذاشته پس از ۲ ساعت بیرون آورده و دمای آن را بخونید.
  5. از آب کردن و فریز کردن چند باره گوشت جدا خودداری فرمایید زیرا انجماد، تنها میکروب های درون گوشت را غیر فعال می کند و با آب شدن آن مجددا این میکروب ها فعال خواهد شد. این کار کیفیت گوشت را از بین برده و طعم بدی به آن می دهد. در این حالت خونابه ای از گوشت راه می افتد که انجماد مجدد آن موجب خشک شدن گوشت و خراب شدن آن خواهد شد.

نحوه بسته بندی وکیوم گوشت

وکیوم گوشت بهترین و ماندگارترین روش برای نگهداری از گوشت است. وقتی گوشت را به این روش بسته بندی میکنید راه ورود هوا به آن کاملا بسته شده و میکروب های آن غیرفعال می شوند. بسیار از افراد معتقدند این نوع بسته بندی بوی بدی به گوشت میدهد اما نگران این مساله نباشید زیرا این بوی بد پس از پخت گوشت کاملا رفع می شود.

نگهداری بیش از حد گوشت در فریز

حداکثر زمان نگهداری گوشت در فریزر چند ماه است و هر چه این زمان طولانی تر شود طعم و کیفیت گوشت بیشتر از بین خواهد رفت. انجماد طولانی مدت گوشت اگر به صورت صحیح بسته بندی شده باشد گوشت را خراب نمیکند اما موجب خشک شدن و از بین رفتن طعم اصلی آن خواهد شد.


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *