خواص و مضرات کله پاچه

کله پاچه یکی از محبوب ترین و خوشمزه ترین خوراکی های ایرانی هاست. خوراک کله پاچه حتی دارای قدمتی ۴ هزار ساله دارد و در کشورهای دیگر چون ترکیه به همین نام شناخته می شود و در کشورهای عربی آنرا باجه و در ارمنستان، گرجستان و آذربایجان به نام خاش می شناسند. خوراک کله پاچه علاوه بر داشتن مقدار زیادی پروتئین دارای مقدار زیادی چربی و کلسترول است و برای افرادی که فشار خون دارند ضرر دارد.

خوردن کله پاچه برای افرادی که دچار شکستگی هستند مفید است.

خواص کله پاچه

  1. بهبود خونریزی رحم، مشکلات روده ای و بواسیر
  2. افزایش توان جنسی
  3. افزایش شیر برای مادران شیرده
  4. انرژی بسیار زیاد به دلیل وجود مقدار زیاد پروتئین داخل کله پاچه

مضرات کله پاچه

  1. دیر هضم بودن
  2. بالا برنده چربی خون و تری گلیسرید
  3. وجود مقدار زیادی کلسترول در مغز گوسفند

بهترین وعده غذایی برای مصرف کله پاچه صبحانه است. در صورتی که برای شام کله پاچه مصرف کنید باعث بی خوابی، ناراحتی گوارشی و بی قراری می شود.

مصرف کله پاچه تنها دو ماه یک بار برای افراد عادی توصیه می شود چونکه مصرف بیش از حد کله پاچه خطر بروز بیماری هایی مثل سکته و اختلالات قلبی را افزایش می دهد.

اجزای کله پاچه

  1. بناگوش
  2. زبان
  3. مغز
  4. چشم
  5. گوشت صورت
  6. پاچه

طرز تهیه کله پاچه

مواد لازم برای تهیه کله‌ پاچه (پنج تا ۶ نفر)

کله و پاچه گوسفند یک دست

پیاز سه تا پنج عدد

نخود خیس شده (در صورت تمایل) ۱۰۰ گرم

زردچوبه ۲ قاشق چای‌خوری

سیر پنج حبه

لیوترش تازه ۵۰۰ گرم

فلفل سفید، نمک و پودر دارچین به مقدار لازم

آب به مقدار لازم

نان سنگک گرم و تازه به مقدار لازم

پس از جدا کردن کله و پاچه گوسفند و گاو باید آنرا تمیز کنید سپس با مقداری آب داخل ظرف قرار دهید. به مدت هفت یا هشت ساعت روی شعله قرار دهید تا آماده خوردن شود.


کارشناس گوسفند

کار من دامداری است گهگاهی هم مطلبی درباره گوسفندان مینویسم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *