مراقبت و تغذیه مناسب بره های تازه متولد شده

به هنگام پرواربندی زایش گوسفندان اهمیت ویژه ای دارد. هر چقدر درصد زایش و دوقلوزایی گوسفند بیشتر باشد با تعداد بره های زیادی مواجه خواهید شد. افزایش تعداد بره ها و پرورش بره به معنای سوددهی بیشتر از فروش بره های شیری و افزایش تعداد گوسفندان گله می شود. با این اوصاف خیلی مهم است که شما بتوانید به خوبی نکات مهم مراقبت و تغذیه مناسب بره های تازه متولد شده را رعایت کنید.

نکات مهم و ضروری هنگام تولد بره ها

  1. بند ناف بره باید از فاصله ۳ تا ۴ سانتی متری بریده و توسط تنتورید ضد عفونی شود.
  2. دلیل لیس زدن بره توسط میش مادر عدم وجود پشم برای بره است که با لیس زدن باعث می شود دمای بدن بره با افت زیاد مواجه نشود.
  3. ۴۸ ساعت ابتدایی از تولد بره باید با میش مادر باشد و پس از آن به پرورش بره توجه کنید.
  4. به دلیل وجود مواد پروتیین، ویتامین، مواد معدنی در شیر آغوز حتما باید دوازده ساعت ابتدایی از تولد بره به آن شیر آغوز دهید. شیر آغوذ باعث جذب آنتی بادی یا همان پادتن به دیواره روده می شود.
  5. ۴۸ ساعت ابتدایی از تولد بره خیلی مهم است زیرا علائمی چون گرسنگی، سرمازدگی و حتی بیماری عفونی باعث مرگ و میر بره ها می شود.
  6. وجود آغل ییلاقی باعث کاهش مرگ و میر بره های متولد شده به دلیل سرمازدگی می شود.

اگر بره در شرایط آب و هوایی سرد است باید ۲۱۰ سی سی و اگر در آغل است ۱۸۰ سی سی به ازای هر کیلو وزن بره به آن شیر آغوز دهید.

شیر آغوز چیست؟

دو روز ابتدایی از شیر را که با شیر معمولی متفاوت است شیر آغوز می نامند. این شیر دارای پروتیین، مواد معدنی، ویتامین بیشتری نسبت به شیر معمولی است.

گوسفندان بر خلاف انسان ها و میمون ها و برخی حیوانات دیگر که در زمان بارداری جفت آنها باعث ایجاد آنتی بادی می شود نمی توانند پادتن را در زمان جنین و جفت ایجاد کنند. از این رو هنگام تولد بره شیر آغوز باید به بره داده شود تا پادتن ها به دیواره روده جذب شود و مانع از جلوگیری بیماری عفونتی شود.

خرید و فروش بره های شیری

اگر قصد پرواربندی بره شیری دارید کافیست با شمارهای داخل سایت دام قائم تماس بگیرید تا با خرید بره شیری و پرورش آن سود زیادی از پرورش بدست آورید.


فرشاد ذوقی

کار من دامداری است گهگاهی هم مطلبی درباره گوسفندان مینویسم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *